New York: Dag 1 - Bezoek Wallstreet + Broadway

Door scorpie op woensdag 16 september 2009 17:29
Categorie: Amerika '09, Views: 3.121

Zo, met enige vertraging presenteer ik jullie dan eindelijk de volgende blog. Zo'n studiereis is best inspannend en het is vrij lastig om de tijd te vinden om deze blogs te schrijven, dus please bear with me (en comment please ;p).

Ok, New York dus. Ik was geŽindigd in Boston. De volgende dag vertrokken we dus vroeg met de bus richting New York, en onderweg stopten we even om te lunchen / ontbijten. Ik ging maar een ontbijt menu halen bij de Mac, want al de andere tentjes waren nog slechter. Het probleem was alleen dat er een niet goed articulerende persoon achter de kassa stond, en ik begreep geen ***** van wat hij nou zei allemaal. Bij dat ontbijtmenu kon je een aantal keuzes maken, en op een gegeven moment zei hij dus iets in de trend van "6 or 2". Ik zei dat ik hem niet begreep, en of hij het nog een keer wilde zeggen. "6 or 2, the money you owe me". Uuuh... wat? Of ik het dure of goedkope menu / ingredient wilde dacht ik dus. Nouja, doe mij die van 2 dollar dan maar. Begint hij semi geirriteerd te lachen, en zegt dat ik 6 dollars and 2 cents moet betalen. Ja, zeg dat dan meteen man, en ga geen dom accent gebruiken. Het bleek dus (denk ik dan) dat hij gewoon "6 oh 2" zei.

Het hostel waar we in New York verbleven was een beetje aan de karige kant, de lift was megatraag en megaklein (We sliepen op de 7e verdieping, en de trap telde 99 treden), de bedden sliepen slecht met veren die in je rug duwden, etc. Nouja, kan gebeuren.
Nadat we enigszins gesettled waren, gingen we weer vlug op weg naar Wall Street, waar we een tour zouden krijgen van Andrew en Tom, beiden werkzaam (of geweest) bij Goldmann Sachs of De Deutsche Bank. Het was een zeer interessante tour, en we zijn bij veel verschillende gebouwen geweest, waaronder The Federal Reserve Bank. Hier kregen we een tour door de kluis, en we hebben dus ook die hele hoop geld in die kluis gezien. Bij het verlaten van The Federal Reserve kregen we nog een mooie souvenir, namelijk versnipperd papiergeld wat leek op een zak wiet of iets in die trend. Op de hoek van The Federal Reserve was ene Ralph / Rob Thomas bezig met het opnemen van een videoclip ofzo, maar niemand van ons kende hem, dus het boeide ons ook vrij weinig verder. Tijdens de tour door en rond Wall Street werden we trouwens vergezeld door 2 cameraploegen, eentje van CNN en eentje van Reuters. Ze waren er in verband met het precies een jaar geleden zijn van het faillisement van Lehman Brothers, het begin van de financiele crisis. We zijn overigens dinsdag 15 september in Nederland op tv geweest op CNN dus. Ik heb het zelf helaas niet kunnen zien om obvious reasons, en ik krijg van CNN geen antwoord terug op de vraag of ik die footage op de een of andere manier nog kan bemachtigen.

Na deze vermoeiende trip door Wall Street zijn we gaan eten op Broadway, het Hard Rock Cafe. We hebben hier onder meer de originele Abbey Road deuren van de befaamde Beatles opnamestudio gezien. Hierna zijn we op Broadway naar een musical geweest, Chicago. Daarna zijn we nog naar Times Square geweest en toen vonden we het wel weer welletjes geweest, en zijn gaan maffen.

Volgende: Paar dagen in New York 09-'09 Paar dagen in New York
Volgende: Boston: Dag 3 09-'09 Boston: Dag 3

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk