Boston: Dag 3

Door scorpie op donderdag 10 september 2009 02:30 - Reacties (1)
Categorie: Amerika '09, Views: 1.270

Het heeft even geduurd, maar de rit naar New York en het verblijf in New York waren iets te druk om de blogs te updaten. Dus hierbij een kort verslag van dag 3 in Boston.

Op dag drie stond een bezoek aan de MIT campus op het programma. Na een korte busrit met onze altijd vrolijke busoperator Haynes kwamen we de campus op gereden. Het eerste wat ons opviel was een aantrekkelijke jongedame die met alleen een roze handdoek om over het terrein hobbelde. Ooookaaaaaay, er lopen hier dus niet alleen maar white-and-nerdy nerds rond. Na een korte introductie in het William H. Gates building, kregen we een rondleiding door dit mooie gebouw. Toen kregen we van een student een rondleiding over de campus. In het sportcentrum wist hij nog een mooie anekdote te vertellen. Iedere student is verplicht om 4 baantjes heen en weer te zwemmen in het inhouse swimmingpool. Wanneer je hier niet toe in staat bent, kun je zwemles krijgen, maar iedere student is verplicht om de 4 baantjes heen en weer te zwemmen. Het verhaal gaat dat een kerel hier geen zin in had, en alle requirements verder wel had gehaald maar daarna gewoon is gaan werken. Hij heeft ook nooit zijn diploma gekregen. Na nog wat campusgebouwen gezien te hebben was het tijd voor lunch. Dit is echt 1000x beter geregeld dan in Delft, je hebt niet 1 aanbieder op de campus, maar je hebt gewoon een Subway, een japanner, een toko uit het midden oosten die halal gerechten serveert, etc.

Na de lunch stonden nog 2 lezingen op het programma. Eerst een lezing van Manolis Kellis, een associate professor van de afdeling computational biology over het decoderen van DNA. Hierna mochten we nog langs bij Seth Teller, de verantwoordelijke voor de DARPA wedstrijd waarbij auto's autonoom een parcours moesten afleggen. Nadat we van de MIT campus weg liepen om te gaan eten, zijn we eerst nog even wat gaan drinken. Aangezien wij een wat groter biertje hadden besteld en het als laatste kregen, zeiden we dat we wel een kwartiertje later het restaurant binnen zouden lopen. Uiteraard wisten we de weg niet, dus liepen we 2km om, en dat met voeten vol blaren is echt geen pretje. Toen we eenmaal in het restaurant aankwamen, werden we onaangenaam verrast door de mededeling dat we geen alcoholische dranken mochten drinken, want we hadden geen rijbewijs uit Massachusetts of een Amerikaans ID-bewijs. Na deze suffe tent zo snel mogelijk te hebben verlaten, zijn we maar zo snel mogelijk teruggegaan naar ons hostel om toch maar andere schoenen te halen.

Morgen weer meer verhalen uit de US!

Volgende: New York: Dag 1 - Bezoek Wallstreet + Broadway 09-'09 New York: Dag 1 - Bezoek Wallstreet + Broadway
Volgende: Boston: Dag 2 09-'09 Boston: Dag 2

Reacties


Door jonathan, zondag 13 september 2009 20:47

Hah relaxed, dat is het betere werk ipv die overpriced kantine.

Reageren is niet meer mogelijk